Hardware advies

Of het nu gaat om kantoortoepassingen, het werken met maatwerksoftware, Internet en e-mail, thuiswerken of andere toepassingen, computer hardware is nodig om te kunnen werken. Voor een optimale prestatie is de juiste keuze van de hardware erg belangrijk.

Voordat er een computer wordt aanschaft is het verstandig eerst te inventariseren wat er allemaal met deze nieuwe computer gedaan moet worden, de snelste processor of veel geheugen zijn voor normale kantoortoepassing lang niet altijd noodzakelijk. Een deskundig en onafhankelijk advies vooraf betekent meestal lagere kosten en voorkomt problemen bij installatie.

Als u een oude computer vervangt door een nieuwe, denk dan ook aan de volgende punten:

Software

Bij uw oude computer heeft u waarschijnlijk software aangeschaft die u op uw nieuwe computer ook weer zou willen gebruiken. Allereerst moet worden nagegaan of deze software wel geschikt is om op de nieuwe pc te worden geïnstalleerd, er kunnen door de software bepaalde eisen worden gesteld aan de hardware of de versie van Windows. Als het mogelijk is kunnen wij zorgen voor installatie en aanpassing aan uw wensen van deze software op uw nieuwe computer.

Eigen bestanden

In de loop der tijd heeft u documenten en e-mail verzameld en opgeslagen die u graag mee zou willen nemen naar uw nieuwe computer. Wij kunnen deze bestanden en instellingen overzetten op de nieuwe computer, zodat u er weer mee verder kunt werken.

Bestaande randapparatuur.

In veel gevallen zult u apparaten zoals een printer, scanner en dergelijke graag weer willen gebruiken bij uw nieuwe computer. Wij kunnen er voor zorgen dat al deze apparaten weer werkend op uw nieuwe computer kunnen worden aangesloten. Als uw nieuwe computer werkt met Windows Vista , Windows 7 of Windows 8, controleer dan eerst of er voor uw bestaande randapparatuur drivers beschikbaar zijn. U kunt hiervoor het beste de website van de fabrikant van het desbetreffende apparaat raadplegen.

In een advies traject doen wij samen eerst een inventarisatie van de met de computer uit te voeren werkzaamheden. Aan de hand van deze inventarisatie wij in staat een goede hardware combinatie te adviseren en advies te geven over de reeds aanwezige hardware. Niet alleen over de computers, maar ook over het netwerk en eventuele randapparatuur.

Omdat wij zelf geen hardware leveren, kunnen wij een onafhankelijk advies uitbrengen. Wij kunnen assisteren bij de selectie en installatie, maar de levering en nazorg laten wij graag over aan daarin gespecialiseerde bedrijven.

Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar uw mening over deze site.
Een driver (stuur­programma) is een specifiek stuk soft­ware dat een verbin­ding legt tussen de hard­ware en het bestu­rings­sys­teem (bijvoorbeeld Windows).
 
Het stuur­pro­gramma zorgt ervoor dat bij het ontwik­kelen van program­ma's geen reke­ning gehouden hoeft te worden met de gebruikte hard­ware. Op een uni­forme manier kan het programma het bestu­rings­systeem aanspre­ken. Het bestu­rings­sys­teem spreekt vervolgens de hard­ware aan via het stuur­programma.
 
Voorbeeld: een pro­gramma geeft de opdracht "print", het bestu­rings­sys­teem stuurt nu via de drivers de juiste com­mando's naar de printer om die opdracht uit te voeren.
Trefwoorden: hardware advies computer selectie printer processor geheugen onafhankelijk pc internet e-mail email kantoor bedrijf alienware alternate panasonic dell paradigit amd sony fujitsu msi intel asus hp ibm samsung compaq shuttle acer toshiba xxodd mp medion packard-bell lenovo zaterdag zondag weekend the hague
Wait