Automatisering advies

Bij de meeste bedrijven, organisaties en zelfstandigen bestaat regelmatig behoefte aan advies op het gebied van automatisering. Deze behoefte kan variëren van de vraag bij kleine ondernemingen of zelfstandigen of de huidige hardware of programmatuur nog voldoet tot en met ondersteuning bij het formuleren van het algemene automatiseringsbeleid van kleine ondernemingen.

De meeste mensen hebben nu wel een computer op hun bureau, maar wordt die ook optimaal gebruikt? Nog steeds worden veel administratieve handelingen handmatig uitgevoerd, gegevens worden op meerdere plaatsen bijgehouden of worden telkens opnieuw overgetypt.

Bij de meeste kleine bedrijven is geen vaststaande procedure bij gevallen van dataverlies. Vaak schamen gebruikers zich ervoor gegevens te zijn kwijtgeraakt en men probeert eerst zelf iets te regelen met een handige collega. Daarna wordt pas hulp van buiten gezocht.

Ook is men zich vaak niet volledig bewust van de risico's van automatisering. Vooral de beveiliging of de back-up procedures zijn zaken die vaak over het hoofd worden gezien of vooruit worden geschoven. Meestal wordt alleen gelet op het aankoopbedrag van de apparatuur en de kosten van installatie niet de waarde van de gegevens. Pas als er data definitief kwijt is geraakt wil men iets ondernemen.

Het beheer wordt vaak als een part-time functie aan een medewerker overgelaten. Als er een storing in het netwerk of op één of meerdere computers is, kan de bedrijfsvoering in gevaar komen. Deze medewerker blijkt dan vaak niet in staat het probleem te analyseren en/of op te lossen. Dat bij een defect aan hardware of software (of een ondeskundige poging tot reparatie) veel gegevens verloren kunnen gaan wordt vaak pas daarna duidelijk.

Er dienen zich steeds nieuwe ontwikkelingen aan op het gebied van automatisering en internet. Zijn deze technieken voor u of uw bedrijf interessant en wat kan het voordeel hiervan zijn?

Bij al deze zaken kunnen wij u met raad en daad bijstaan. Geen ellenlange onderzoeken of evaluatierapporten, maar een helder advies in begrijpelijke taal en tegen een redelijke prijs.

Wij kunnen u adviseren over de aanschaf van hardware, software, back-up systemen, netwerken en internet en geven cursussen of kunnen u in een korte privé cursus "op maat" meer informatie geven over de door u gewenste onderwerpen.

Als u een website heeft of wilt (laten) bouwen, kunnen wij ook over de technische aspecten adviseren en via maatwerk software realiseren.

Omdat wij zelf geen hardware of software (behalve de Transit producten) verkopen, kunnen wij dus een onafhankelijk advies geven. Natuurlijk kunnen wij assisteren bij de selectie en de installatie, maar de levering en nazorg laten wij graag over aan daarin gespecialiseerde bedrijven. Een deskundig advies vooraf kan u veel geld besparen bij de aanschaf van nieuwe hardware of software.

Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar uw mening over deze site.
Trefwoorden: software hardware advies bedrijf bedrijven onafhankelijk it it-beleid zelfstandige mkb onderneming internet intranet beleid automatisering computer ondernemer alienware alternate panasonic dell paradigit amd sony fujitsu msi intel asus hp ibm samsung compaq shuttle acer toshiba xxodd mp medion packard-bell lenovo zaterdag zondag weekend the hague
Wait