Data forensics
Data forensics, het terughalen en analyseren van verwijderde bestanden van een opslag medium.

Heeft u te maken met:

 • Diefstal van computer bestanden?
 • Belangrijke gegevens die opzettelijk zijn gewist of veranderd (fraude)?
 • Computer inbraak?

Waarschijnlijk kunnen wij u helpen met onze data recovery service.

Als u vragen heeft, bel dan 06 55 88 66 41
voor gratis advies .

Bij het wissen van gegevens (het legen van de prullenbak) wordt vaak gedacht dat deze bestanden voorgoed zijn verdwenen en niet meer zijn terug te halen. Tenzij de hardware ernstig is beschadigd is dit meestal wel mogelijk, zelfs als het medium opnieuw is geformatteerd.

Ook als bestanden zijn gemanipuleerd, is vaak nog een verborgen versie van het originele bestand beschikbaar. Daarnaast zijn van de meeste handelingen, die op een computer worden uitgevoerd, in log bestanden of speciale systeembestanden aanwijzingen terug te vinden.

Data recovery maakt het mogelijk om een grote hoeveelheid informatie terug te winnen, zoals:

 • Documenten, spreadsheets, databases, tekst bestanden en foto's.
 • E-mail bestanden.
 • Tijdelijke internet bestanden.
 • Diverse log bestanden.
 • Adressen (URL's) van bezochte webpagina's.
 • Systeembestanden, waaruit informatie over diverse activiteiten is af te leiden.

Daarna kan het "forensics" gedeelte worden uitgevoerd: via geavanceerde software de teruggehaalde gegevens analyseren om de verloren data te herstellen en sporen te vinden van hoe en wanneer de schade is ontstaan.

Onze oplossing

 1. De eerste (gratis) stap is ons bellen over wat er is gebeurd en zo mogelijk om hoeveel data het gaat. Wij adviseren u dan over de te nemen stappen en geven als dat mogelijk is een inschatting van de kosten.
 2. Via een analyse kunnen wij vaststellen hoeveel gewiste gegevens zijn terug te halen en hoeveel tijd daarmee is gemoeid. Voor deze analyse hebben wij alleen het desbetreffende medium nodig. Bij een harde schijf kan deze worden uitgebouwd en opgestuurd.
 3. Als u na deze analyse besluit de data recovery door ons te laten uitvoeren, doen wij dit op basis van een uurtarief plus de kosten van de gebruikte media (CD of DVD) en eventuele verzendkosten. Als u afziet van de data recovery betaalt u alleen de kosten van de analyse.
 4. Daarna kunnen wij indien gewenst de teruggehaalde gegevens verder analyseren en doorzoeken volgens door u opgegeven criteria. Wij beschikken daarvoor over speciale software en mocht hiermee niet het gewenste resultaat worden bereikt, kunnen wij zelf ook speciaal voor een bepaalde taak geschreven software ontwikkelen.

Over de werking van stap 2 en 3 vindt u meer informatie op de pagina's over data recovery en daar is ook een prijsindicatie te berekenen. De kosten van een verdere analyse hangen af van de hoeveelheid gegevens en de verdere bewerking daarvan.

Bel 06 55886641 voor meer informatie of gratis advies.
Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar uw mening over deze site.
Trefwoorden: software programma windows data recovery data recovery computer pc schijf harde schijf hd hdd harddisk mijn documenten bureaublad bestanden terughalen gegevens kwijt gewist geformatteerd verloren prullenbak verwijderd delete wissen documenten forensics fraude e-mail email alienware alternate panasonic dell paradigit amd sony fujitsu msi intel asus hp ibm samsung compaq shuttle acer toshiba xxodd mp medion packard-bell lenovo zaterdag zondag weekend the hague
Wait