Hardware advies

Een computer kopen lijkt tegenwoordig makkelijker dan ooit: lage prijzen, een ruim aanbod tot zélfs in de supermarkt en reclamecampagnes die informatica als kinderspel voorstellen. Maar voor de meeste mensen is een computer geen "cash & carry"-product: betalen en meenemen zonder uitleg.

Voordat u een computer (dus ook een laptop of notebook) koopt is het verstandig eerst te inventariseren wat u allemaal met deze nieuwe computer wilt doen, de snelste processor of veel geheugen zijn lang niet altijd noodzakelijk. Een deskundig en onafhankelijk advies vooraf betekent meestal lagere kosten en voorkomt problemen bij installatie.

Als u een oude computer vervangt door een nieuwe, denk dan ook aan de volgende punten:

Software

Bij uw oude computer heeft u waarschijnlijk software aangeschaft die u op uw nieuwe computer ook weer zou willen gebruiken. Allereerst moet worden nagegaan of deze software wel geschikt is om op de nieuwe pc te worden geïnstalleerd, er kunnen door de software bepaalde eisen worden gesteld aan de hardware of de versie van Windows. Als het mogelijk is kunnen wij zorgen voor installatie en aanpassing aan uw wensen van deze software op uw nieuwe computer.

Eigen bestanden

In de loop der tijd heeft u documenten, foto's, muziek, e-mail adressen en favorieten verzameld en opgeslagen die u graag mee zou willen nemen naar uw nieuwe computer. Wij kunnen deze bestanden en instellingen overzetten op uw nieuwe computer, zodat u er weer mee verder kunt werken.

Bestaande randapparatuur.

In veel gevallen zult u apparaten zoals een printer, scanner, digitale camera, webcam en dergelijke graag weer willen gebruiken bij uw nieuwe computer. Wij kunnen er voor zorgen dat al deze apparaten weer werkend op uw nieuwe computer kunnen worden aangesloten. Als uw nieuwe computer werkt met Windows Vista, Windows 7 of Windows 8, controleer dan eerst of er voor uw bestaande randapparatuur drivers beschikbaar zijn. U kunt hiervoor het beste de website van de fabrikant van het desbetreffende apparaat raadplegen.

Wij helpen u graag uw wensen op een rij te zetten en vakkundig advies te geven. En omdat wij zelf geen hardware of software verkopen, kunnen wij dus ook een onafhankelijk advies geven. Natuurlijk kunnen wij u ook helpen bij de selectie en installatie, maar de levering en nazorg laten wij graag over aan daarin gespecialiseerde bedrijven.

Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar uw mening over deze site.
Een driver (stuur­programma) is een specifiek stuk soft­ware dat een verbin­ding legt tussen de hard­ware en het bestu­rings­sys­teem (bijvoorbeeld Windows).
 
Het stuur­pro­gramma zorgt ervoor dat bij het ontwik­kelen van program­ma's geen reke­ning gehouden hoeft te worden met de gebruikte hard­ware. Op een uni­forme manier kan het programma het bestu­rings­systeem aanspre­ken. Het bestu­rings­sys­teem spreekt vervolgens de hard­ware aan via het stuur­programma.
 
Voorbeeld: een pro­gramma geeft de opdracht "print", het bestu­rings­sys­teem stuurt nu via de drivers de juiste com­mando's naar de printer om die opdracht uit te voeren.
Trefwoorden: hardware advies computer pc selectie selecteren kiezen printer processor geheugen onafhankelijk installatie kopen alienware alternate panasonic dell paradigit amd sony fujitsu msi intel asus hp ibm samsung compaq shuttle acer toshiba xxodd mp medion packard-bell lenovo zaterdag zondag weekend the hague
Wait