Computer back-up

Vroeger bewaarden we belangrijke (papieren) documenten in mappen, foto's in albums, muziek stond op CD's en video's op cassette of DVD. Redelijk veilig, tenzij er ernstige dingen gebeuren, zoals bijvoorbeeld brand.

Tegenwoordig staat bijna al dit soort informatie op een harde schijf in de computer of een externe schijf. Wij weten uit ervaring dat externe schijven vaak per ongeluk (om)vallen en daar kunnen ze erg slecht tegen.

De kans op brand is vele malen kleiner dan de kans op problemen met een harde schijf. Want dat een harde schijf op een moment stuk gaat is zeker, de vraag is alleen wanneer? En wanneer komt natuurlijk altijd op het verkeerde moment en bij ernstige hardware fouten kan data recovery soms ook geen uitkomst meer bieden.

Als u vragen heeft, bel dan 06 55 88 66 41
voor gratis advies .

Deze video toont een geopende harde schijf, terwijl door de gebruiker allerlei bewerkingen worden uitgevoerd. De lees/schrijf koppen, gemonteerd aan het einde van de bewegende arm, zweven op een paar micrometer boven de draaiende plaat, maar mogen deze niet raken.
Veel mensen denken dat aan het einde van de snel bewegende arm een "naaldje" zit, zoals bij een grammofoon. In werkelijkheid zit aan de arm een magnetische lees/schrijf kop, die op een fractie van een micrometer boven het oppervlak van de plaat zweeft, maar deze niet mag raken.

Hoe belangrijk zijn die gegevens voor u en wat zouden de gevolgen zijn als die gegevens niet meer via data recovery zijn terug te halen? De meeste mensen hebben geen back-up, vaak omdat er niet over wordt nagedacht, het te ingewikkeld is of omdat er extra kosten aan verbonden zijn.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function display_offer_backup() in /var/www/vhosts/aenaservice.nl/httpdocs/particulieren/automatisering/diensten/backup.html:171 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/vhosts/aenaservice.nl/httpdocs/particulieren/automatisering/diensten/backup.html on line 171