Computer maatwerk en upgrade

Op internet zijn ze volop te vinden: bedrijven die een computer "op maat" voor u kunnen bouwen. Meestal kunt u via zo'n website direct aan de slag en on-line uw computer samenstellen en daarna de opdracht plaatsen. Maar de meeste van deze sites zijn opgezet voor de gebruikers die weten wat al die megahertzen en gigabytes betekenen en nog belangrijker: wat past er bij elkaar en wat heb ik nodig om mijn nieuwe pc goed en snel te kunnen laten werken met mijn software?

Als u vragen heeft, bel dan 06 55 88 66 41
voor gratis advies .

Daarnaast, en dat geldt eigenlijk voor de aanschaf van elke nieuwe computer, moet u ook denken aan dingen zoals:

De bestanden op uw oude computer.

Waarschijnlijk heeft u in de loop der tijd documenten, foto's, muziek, e-mail adressen en favorieten verzameld en opgeslagen die u graag mee zou willen nemen naar uw nieuwe computer. Wij kunnen deze bestanden en instellingen overzetten op uw nieuwe computer, zodat u er weer mee verder kunt werken.

Bestaande randapparatuur aansluiten

In veel gevallen zult u apparaten zoals een printer, scanner, digitale camera, webcam en dergelijke graag weer willen gebruiken bij uw nieuwe computer. Wij kunnen er voor zorgen dat al deze apparaten weer werkend op uw nieuwe computer kunnen worden aangesloten. Als uw nieuwe computer werkt met Windows Vista, Windows 7 of Windows 8, controleer dan eerst of er voor uw bestaande randapparatuur drivers beschikbaar zijn. U kunt hiervoor het beste de website van de fabrikant van het desbetreffende apparaat raadplegen.

Computer reparatie en installatie in de regio Den Haag vanaf € 20,-.

Bestaande software installeren

Bij uw oude computer heeft u waarschijnlijk software aangeschaft die u op uw nieuwe computer ook weer zou willen gebruiken. Allereerst moet worden nagegaan of deze software wel geschikt is om op de nieuwe pc te worden geïnstalleerd, er kunnen door de software bepaalde eisen worden gesteld aan de hardware of de versie van Windows. Als het mogelijk is kunnen wij zorgen voor installatie en aanpassing aan uw wensen van deze software op uw nieuwe computer.

Upgrade

Een oude computer voorzien van een nieuwe en snellere "motor" is een andere mogelijkheid. In dat geval worden het moederbord, de processor en het geheugen vervangen (upgrade), deze onderdelen bepalen voor het belangrijkste deel de snelheid van een computer. Alle andere onderdelen: de kast, harde schijven, CD-ROM of DVD spelers, etc. worden niet vervangen.

Houdt u er bij zo'n upgrade wel rekening mee dat Windows opnieuw moet worden geïnstalleerd. Bij het installatieproces is in de oude situatie is rekening gehouden met het oude moederbord en de oude processor. De oude installatie van Windows zal deze nieuwe hardware vrijwel zeker niet herkennen en zal daarom niet opstarten of foutmeldingen geven.

Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar uw mening over deze site.
Een driver (stuur­programma) is een specifiek stuk soft­ware dat een verbin­ding legt tussen de hard­ware en het bestu­rings­sys­teem (bijvoorbeeld Windows).
 
Het stuur­pro­gramma zorgt ervoor dat bij het ontwik­kelen van program­ma's geen reke­ning gehouden hoeft te worden met de gebruikte hard­ware. Op een uni­forme manier kan het programma het bestu­rings­systeem aanspre­ken. Het bestu­rings­sys­teem spreekt vervolgens de hard­ware aan via het stuur­programma.
 
Voorbeeld: een pro­gramma geeft de opdracht "print", het bestu­rings­sys­teem stuurt nu via de drivers de juiste com­mando's naar de printer om die opdracht uit te voeren.
Trefwoorden: advies consultant automatisering computer netwerk hardware software pc maatwerk upgrade bouwen samenstellen vernieuwen sneller moederbord cpu amd intel alienware alternate panasonic dell paradigit amd sony fujitsu msi intel asus hp ibm samsung compaq shuttle acer toshiba xxodd mp medion packard-bell lenovo zaterdag zondag weekend den haag denhaag gravenhage haaglanden kijkduin leiden leidschendam loosduinen monster nootdorp rijswijk scheveningen voorschoten voorburg wassenaar wateringen westland ypenburg zoetermeer the hague
Wait