De kosten van data recovery

Wegens misbruik van onze data recovery service accepteren we alleen harde schijven, waarvan het recovery formulier volledig is ingevuld, ook als u dit formulier niet kunt afdrukken (zie algemene voorwaarden).
Als u de schijf zelf komt brengen maak dan eerst een afspraak 
U kunt op de zelfde pagina ook een vrijblijvende prijsindicatie van de kosten uitrekenen.

Als u vragen heeft over data recovery van een harde schijf,
bel dan 06 55 88 66 41 voor gratis advies .
 U kunt ook een indicatie van de kosten zelf uitrekenen
of de kosten bij onze collega's vergelijken.

Data recovery van harde schijven is vaak een arbeidsintensief proces, waarbij de schijf moet worden doorzocht (scannen) op bestanden, mappen of partities. Door de steeds groter wordende capaciteit van de schijven (1 TB is tegenwoordig heel normaal) duurt het scannen steeds langer. De meeste scan processen gelden voor de hele schijf, ongeacht of één of alle bestanden moeten worden teruggehaald.

Sommige programma's geven bij problemen daarvan een melding, waarbij de gebruiker om een reactie wordt gevraagd. Dit betekent dus dat regelmatig op dit soort meldingen moet worden gereageerd en het proces niet automatisch doorgaat.

In simpele gevallen (bestanden of mappen weggegooid of andere gebruikers fouten, beschadigingen door een fout in Windows, etc) valt de tijd voor recovery meestal wel mee.

Soms is ook het bestandssysteem ernstig beschadigd, waardoor de structuur van de mappen en bestandsnamen niet meer leesbaar is. Hier kan dan een scan worden gedaan op bestandstypen, bijvoorbeeld foto's (jpg), video (avi, mpg, mp4) en audio (mp3). Als dit lukt ontstaan er een groot aantal mappen en bestanden met fantasie namen, zoals f00184456.jpg. Met zelf ontwikkelde software kunnen foto's (jpg) op datum en muziekbestanden (mp3) op titel en artiest worden gesorteerd.

Eén bestand

Sommige mensen hebben het idee dat het terughalen van één bestand goedkoper zou zijn dan het terughalen van alle data op een gecrashte schijf. Wanneer een schijf defect is, moet de data die erop staat opnieuw beschikbaar worden gemaakt. De werkzaamheden om dit te doen zijn hetzelfde, of er nu één bestand of alle bestanden van de schijf moet worden teruggehaald. Alleen zijn de kosten voor het afleveren van maar één bestand lager.

Bad blocks

Als de schijf "bad blocks" (plekken op de schijf waarvan de gegevens niet meer goed kunnen worden gelezen) bevat, is de beste methode eerst een image van de schijf te maken. Vervolgens kan deze image indien nodig worden gerepareerd en daarna geprobeerd worden met professionele recovery software de bestanden uit deze image te herstellen.

Bij zwaar beschadigde schijven kan dit erg lang duren. Wij hebben ooit een image gemaakt van een schijf van maar 160 GB, waar bijna 6 dagen voor nodig was.

Zelf doen

Natuurlijk zijn er veel doe-het-zelvers, die na een uurtje "googelen" direct met allerlei software proberen de fouten te herstellen en de bestanden terug te halen. Wij raden u niet aan om met zulke data recovery programma's of "disk herstel" software uw data zelf te proberen te recoveren.

Één van de grootste problemen bij deze programma's is dat zij vaak tijdens het proces de inhoud van de harddisk veranderen. Als dit fout gaat is vaak recovery met professionele recovery software ook niet meer mogelijk. Meestal kunnen deze programma's alleen een paar specifieke software problemen oplossen. Als de schijf een ander probleem heeft, dan is de kans groot dat de schade aan de harddisk wordt verergerd.

Meestal beseft men niet dat het gevaar bestaat dat de gegevens permanent beschadigd worden, het veiligst is dan ook om eerst een"image" van de schijf te maken en daarop reparatie of recovery uit te voeren.

Data recovery is een vak en als de verloren gegevens belangrijk voor u of uw bedrijf zijn moet u zeker niet met de kapotte disk gaan experimenteren.

Als u vragen heeft over data recovery van een harde schijf,
bel dan 06 55 88 66 41 voor gratis advies .
 U kunt ook een indicatie van de kosten zelf uitrekenen
of de kosten bij onze collega's vergelijken.

Cleanroom

Recovery bedrijven die beschikken over een "cleanroom" berekenen vaak hogere kosten. Het installeren van zo'n cleanroom is erg kostbaar en vereist ook specialistisch personeel. Zelfs als de schijf met software kan worden gerepareerd, betaalt u toch voor de kosten van de beschikbaarheid van die cleanroom.

Kosten

De kosten van data recovery worden meestal berekend afhankelijk van de capaciteit van de schijf (zie kosten vergelijking). Omdat wij werken met een vast uurtarief is dat veel goedkoper, reken een indicatie van de kosten zelf uit en vergelijk de uitkomst.

Wat kost data recovery van een harddisk? Natuurlijk kunnen we daarover alleen iets zeggen na eerst een onderzoek van de schijf te hebben gedaan.

Dit formulier is niet beschikbaar voor mobiele telefoons.

De onderzoekskosten

Vul de capaciteit van de schijf in gigabytes (GB) in.
Voor terabytes (TB) vermenigvuldig met 1000 (bijvoorbeeld 1,5 TB = 1500 GB).

Capaciteit    GB